pátek 14. září 2007

Vydatná cibulačka s hovězím masem

Polévka plná zeleniny, vajíček
(pro uzdravení každého maroda nebo jenom pouze pro chuť)

1 stroužek česneku
2x vejce
brambory (cca 4 ks)
cibule (cca 2 ks)
celer
mrkev (cca 3 ks)
petržel (cca 2 ks)
200 g hovězího masa
houby (čerstvé nebo případně žampiony z konzervy)
drcený kmín, sůl
něco zeleného na ozdobení

Hovězí maso uvaříme do měkka.

Očištěnou zeleninu (kromě cibule) a brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Houby krátce podusíme ve vlastní šťávě.
Cibule nakrájíme na kolečka.

Z vývaru vyndáme maso a vložíme do něj zeleninu, houby a utřený česnek (opět kromě cibule). Uvaříme do měkka. Poté přidáme cibuli a kmín.

Maso nakrájíme na kostičky.

Do polévky zašleháme syrová vejce a povaříme. Dochutíme solí a kořením dle chuti (pepř, polévkové koření apod.). Vložíme do polévky maso a ozdobíme petrželí či pažitkou.

Možno podávat s osmaženým chlebem nakrájeným na kostičky.

Žádné komentáře: