pátek 14. září 2007

Musaka

500 g brambor
1 lilek
500 g rajčat
2 cibule
2 stroužky česneku
500 g mletého masa
3 vejce
300 ml mléka
150 g tvrdého sýra
tymián, pepř, sůl, olej

Brambory ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a nakrájíme na slabší plátky.
Lilek nakrájíme na plátky, osolíme, necháme asi 15 minut odstát.

Spaříme a oloupeme rajčata a nakrájíme na plátky.
Na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, prolisovaný česnek a dochutíme tymiánem, solí a pepřem.

Přidáme rajčata a dusíme asi 10 minut.
Na jiné pánvi opečeme lilky na oleji.

Na dno zapékací misky dáme část nakrájených brambor, na ně maso, překryjeme bramborami a nahoru dáme lilek.

V mléce rozmícháme vejce a nastrouhaný sýr.
Osolíme, opepříme a směsí přelijeme musaku.

Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 45 minut.

Žádné komentáře: