neděle 30. září 2007

Kořenová polévka s kroupami, čočkou a klobásou

recept z časopisu: Moderní praktická žena

200 g červené čočky
200 g paprikové klobásy
1/2 celeru
1 mrkev
1 petržel
100 g másla
8 lžic vařených krup
1 zeleninový bujon
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
sůl
mletý černý pepř
1 červená cibule na ozdobení

Očištěnou a oloupanou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a nasypeme do hrnce s osolenou vodou. Přidáme oloupený stroužek česneku, kostku bujonu, přepranou čočku a na mírném plameni vaříme až je čočka měkká.

Z másla a hladké mouky udělejte jíšku, a polévku jí zahustíte a cca 20 minut povařte. (je také možné použít světlou jíšku instantní)

Paprikovou klobásu nakrájíme na kostičky a na rozehřátém oleji ji krátce orestujeme.

Do polévky přidáme uvařené kroupy, asi 2/3 orestované klobásy a dochutíme solí a pepřem.

Polévku před podáváním ozdobíme zbylou klobásou a kolečky červené cibule.

DOBROU CHUŤ

Žádné komentáře: