neděle 30. září 2007

Špagety s hovězím masem

8 lžic oleje
sůl
40 g másla
1/2 lžičky majoránky
1 cibule
500 g špaget
500 g hovězího masa
1 plechovka rajského protlaku (pokud jsou malé je možné použít i dvě)
1 - 2 plechovky drcených rajčat ve vlastní šťávě
černý pepř

Na ozdobu - sýr


Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
Na oleji osmahneme a přidáme malé hovězí plátky. (možné i kostičky jako na guláš)
Prudce opečeme, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, rajský protlak, drcená rajčata a dusíme doměkka.
(v případě potřeby je možné trošku podlít vodou)

Uvaříme špagety (nebo jiné těstoviny).

Směs v případě potřeby zahustíme tmavou jíškou. Pokud se šťáva dostatečně vyvaří není to nutné.

Žádné komentáře: