neděle 17. ledna 2010

Vepřové po selsku

600g vepřové kýty
1 - 2 lžíce tuku
2 cibule
sůl
pepř
muškátový oříšek
800g zeleniny (pórek, mrkev, kedluben, celer ...)
0,4 litru vývaru
4 - 5 brambor


Maso nakrájíme na kostky a na rozehřátém tuku opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a chvíli společně opékáme, poté osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.

Zeleninu nakrájíme na kostky. Do hrnce střídavě skládáme vrstvu masa a vrstvu zeleniny, přelijeme polovinu vývaru a dobře zakryté dusíme v troubě asi hodinu.

Poté přidáme nakrájené brambory se zbývajícím vývarem.

Přidáme drcený kmín. Promícháme a dusíme dalších 30 minut.

Žádné komentáře: