neděle 17. ledna 2010

Brambory s houbami a rajčaty

800g brambor
2 cibule
400g žampionů
3 lžíce másla
špetka drceného kmínu
sůl
2 lžíce oleje
sůl
200g rajčat
4 vejce
svazeček petrželky (možné nahradit pažitkou nebo úplně vynechat)
celý nedrcený kmín


Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme je.
Cibuli nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a nařežeme na silnější plátky.

Cibuli necháme zesklovatět na másle. Přidáme žampiony, drcený kmín, sůl. Dusíme 8 minut.

Zapékací mísu vymažeme olejem. Naskládáme do ní na plátky nakrájené brambory střídavě s kolečky rajčat a dušenými žampiony.

Zbylé máslo rozpustíme, přidáme vejce, nadrobno nasekanou petrželku, nedrcený kmín, osolíme a připravíme řídká míchaná vejce. Potřeme jimi směs v pekáčku a necháme při teplotě 190 stupňů zapékat přibližně 20 minut.

Před zapékáním můžeme ještě trošku prolít směsí vejce s troškou mléka. Tuto směs trošku osolte a opepřete.


Žádné komentáře: