neděle 17. ledna 2010

Přírodní řízky po myslivecku

250g žampionů
1 cibule
1 červená a zelená paprika (možno i více)
4 vepřové řízky (výborné je to také s kuřecími kousky)
sůl, pepř
olej
2 lžíce rajčatového protlaku (možné použít i kečup)
250 ml masového vývaru (dobré také v případě použití vývaru z kostky)
100 ml smetany


Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky nakrájíme na nudličky.

Na pánvi opečeme maso (osolené a opepřené) - možné nakrájet na kostičky. Po opečení dát stranou.

Na vypečeném tuku zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a papriku a opékáme dokud se neodpaří voda.
Poté vmícháme protlak nebo kečup, přilijeme masový vývar a povaříme asi 5 minut.
Osolíme a opepříme - pokud jsou papriky pálivější - tak není třeba pepř.

Smetanu rozmícháme s moukou (možné použít instantní jíšku) a přidáme do omáčky, přivedeme do varu a ještě asi 3 minuty vaříme.

Pokud máme řízky tak je narovnáme na mísu a přelijeme omáčkou. Zbylou podáváme zvlášť.
V případě, že je osmažené maso nakrájené na kostičky, zamícháme je do omáčky.

Výborně je to s těstovinami, noky nebo jen tak s chlebem.

Žádné komentáře: