úterý 10. července 2007

Vepřové kotlety zapečené s hořčicí a sýrem

4 vepřové kotlety – naklepat
2 lžičky kremžské hořčice (možno i více podle chuti) – dávám také klasickou plnotučnou hořčici
50 g strouhaného sýra (např. cihla)
1 lžíce zakysané smetany (používám celý kelímek)
sůl a pepř na dochucení

Troubu zahřejeme na 200, případně horkovzdušnou na 180 stupňů.
Kotlety osolte, opepřete a dejte do ploché zapékací misky. Pečte přiklopené dokud nebudou skoro měkké.
Poté na chvilku odklopte.
Mezitím promíchejte horčici, sýr a smetanu – směsí potřete kotlety. Dejte ještě minimálně 5 minut pést, aby se sýr roztavil.
Ideální příloha – americké brambory.


Je možné použít také na rybu – losos (to nemám vyzkoušené)

Žádné komentáře: