úterý 24. července 2007

Kuřecí rolka s masovou fáší

kuřecí řízky
kuřecí fáš (sůl, kuřecí maso, veka, smetana)
žampióny
máslo
smetana
cibule
koření - barevný pepř, pálivá paprika, sušená petržel

Kuřecí řízky naklepeme na co největší plát, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Připravíme si kuřecí fáš - rozemeleme maso s vekou, ochutíme a přidáme trochu smetany, aby vznikla pasta. Fáší naplníme řízky a uděláme z nich rolku, kterou převážeme nití.
Varianty:
a) uděláme kuřecí kapsu, kterou uzavřeme párátkama
b) uděláme velkou kuřecí rolku z vykostěného celého kuřete

Žampiónová omáčka
Cibulku zpěníme na másle, přidáme čerstvé nakrájené žampióny a přilejeme trochu vody. Vaříme, dokud se voda nevyvaří a žampiony nejsou měkké. Poté přilijeme smetanu, necháme přejít varem (myslím, že pak lépe zhoustne) a dochutíme - barevný pepř, sůl, pálivá paprika, sušená petržel.
Místo žampiónů je možné přidat sýr - normální nebo nivu.

Žádné komentáře: