čtvrtek 12. července 2007

Přírodní řízky po myslivecku

250 g žampionů
1 cibule
1 červená a zelená paprika (možno i více)
4 vepřové řízky (výborné je to také s kuřecími kousky)
sůl, pepř
olej
2 lžíce rajčatového protlaku (používám kečup)
250 ml masového vývaru (výborné i vývar z kostky)
100 ml smetany

Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadobro. Papriky nakrájíme na nudličky.
Na pánvi opečeme maso (osolené a opepřené) - možné také nakrájené na kostičky. Po opečení dát stranou.

Na vypečeném tuku zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a papriku a opekáme dokud se neodpaří voda.
Poté vmícháme kečup, přilijeme masový vývar a povaříme asi 5 minut.
Osolíme a opepříme - pokud jsou papriky pálivější - tak není třeba pepř.
Smetanu rozmícháme s moukou (možné použít instatní jíšku) a přidáme do omáčky, přivedeme do varu a ještě asi 3 minuty vaříme.

Pokud máme řízky tak je narovnáme na mísu a přelijeme omáčkou. Zbylou podáváme zvlášť.
Pokud je osmažené maso nakrájeno na kostičky zamícháme jej do omáčky.

Výborné je to s těstovinami, noky nebo jen tak s chlebem.

Přeji dobrou chuť.

Žádné komentáře: