úterý 10. července 2007

Hovězí na houbách

4 plátky zadního hovězího
sůl, pepř
plnotučná hořčice
hladká mouka
cibule
1 stroužek česneku
sušené houby (mohou být i čerstvé nebo žampiony)
smetana na šlehání nebo zakysaná smetana

Maso trochu naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme, na jedné straně potřeme horčicí a obalíme v hladké mouce.
Rozehřejeme trochu tuku a osmahneme cibulku (jen dozlatova) a dáme opéct maso z obou stran.
Potom podlijeme a uvolníme přichycenou mouku. Přidáme houby a nasekaný česnek.
Dusíme (průběžně kontrolovat, aby se nepřipálila mouka)
Když je maso měkké ještě zahustíme a můžeme připadat smetanu a provařit.

Podávám s houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře: