Mleté maso (kuřecí, vepřové, hovězí)
rýže
olivový olej
cibule
sůl, pepř
bílé papriky
rajčata
grilovací koření
Rýži uvařte dle návodu a sceďte.
Na rozpálené olivovém oleji zpěňte na jemno nakrájenou cibulku a po chvíli přidejte mleté maso. Nechte opékat ze všech stran asi 5 minut. Poté osolte, opepřete a přidejte grilovací koření dle chuti. Přikryjte pokličkou a duste dalších 5 – 8 minut.
Mezitím si nakrájejte na malé kousky papriky a rajčata /spařená a oloupaná) a přimíchejte je k masu. Duste dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne a většina vody se nevyvaří.
Směs promíchejte s rýží nebo udělejte kopečky z rýže a polijte směsí.
Rizoto posypte na jemno strouhaným sýrem dle chuti.
Žádné komentáře:
Okomentovat