Příprava: 15 minut + 20 minut vaření
* 2 hrsti sušených hub
* 50 g másla
* 50 g mouky
* kostka bujonu
* 4 středně velké brambory, nakrájené na kostky
* 2 mrkve, jedna nakrájená na kolečka, jedna celá
* 1 celý celer, oloupaný a přepůlený
* 1 celá oloupaná cibule
* 1 menší petržel, oloupaná a nakrájená na kolečka nebo na malé kousky
* sůl a pepř
* majoránka podle chuti
* 1 vejce
* 2 stroužky česneku (nemusí být)
1. Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte (stačí zalít vařenou vodou).
Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku. Pak jíšku postupně zalijte zhruba litrem a půl studené vody. Důkladně promíchejte, přidejte bujon, brambory a zeleninu. Přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu.
2. Jakmile jsou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut). Polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek. Nechte ještě trošku povařit.
2. Jakmile jsou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut). Polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek. Nechte ještě trošku povařit.
Upraveno dle zdroje: http://ona.idnes.cz/nejlepsi-bramboracka-050-/recepty.aspx?c=A090331_165154_recepty_ves
Žádné komentáře:
Okomentovat