sobota 20. listopadu 2010

Krůtí guláš

cca 400g krůtího masa
50g Schwarzwaldské šunky
150g cibule
2 bílé papriky
rajčata
olivový olej
sůl
koření na guláš
sladká paprika




Maso nakrájíme na kostičky.
Cibuli nakrájíme na kostičky.
Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme slupku a nakrájíme na drobné kostky.
Papriku nakrájíme na plátky.

Rozpálíme olej a chvilku opékáme na kostičky na krájenou šunku. Přidáme maso a necháme zatáhnout. Přidáme cibulku a chvilku opékáme.

Poté do hrnce (dělám v papiňáku) vhodíme nakrájená rajčata a papriku, přidáme červenou papriku a gulášové koření (dle chuti), sůl. Chvilku necháme prohřát a poté zalijeme přiměřeným množstvím vody.

Vaříme cca 30 minut, aby masíčko krásně změklo.

Vypneme a otevřeme hrnec v případě potřeby zahustíme chlebem (nebo pokud někdo chce může zahustit jíškou). V případě potřeby dochutíme.

Podáváme s rýží, chlebem nebo jak kdo chce, například s knedlíkem.
S rýží je to naprosto skvělé.

Dobrou chuť!!!


Žádné komentáře: