sobota 5. dubna 2008

Kuře po korsicku

kuřecí maso
3 stroužky česneku
1 cibule
50 - 100g krájeného šunkového salámu či šunky
hladká mouka
1 dl bílého vína
mletý pepř
sůl
mletá pálivá paprika (není nutná)
mletá sladká paprika
olej
plátek másla

Na oleji osmažíme nakrájený (plátky) česnek, vyjmeme a uchováme na později.

Kuřecí maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané s pepřem.

Osmažíme v tom samém oleji, ve kterém se smažil česnek. Smažíme do zlatova.
Kuře vyjmeme a dáme ho v pekáčku do trouby. Pekáček je vymazaný máslem a kuřecí maso podlité vodou.

Do oleje dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený salám či šunku, opepřete a přidejte trochu obou paprik a osmažte cibulku do zlatova.
Pak vložte osmažený česnek a zalijte vínem.
Za stálého míchání chvilku povařte, aby omáčka zhoustla.

Hotovou omáčku přilijte na pečící kuře a duste cca 30 minut.

Podává se s rýží.

Žádné komentáře: