kuřecí maso
3 stroužky česneku
1 cibule
50 - 100g krájeného šunkového salámu či šunky
hladká mouka
1 dl bílého vína
mletý pepř
sůl
mletá pálivá paprika (není nutná)
mletá sladká paprika
olej
plátek másla
Na oleji osmažíme nakrájený (plátky) česnek, vyjmeme a uchováme na později.
Kuřecí maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané s pepřem.
Osmažíme v tom samém oleji, ve kterém se smažil česnek. Smažíme do zlatova.
Kuře vyjmeme a dáme ho v pekáčku do trouby. Pekáček je vymazaný máslem a kuřecí maso podlité vodou.
Do oleje dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený salám či šunku, opepřete a přidejte trochu obou paprik a osmažte cibulku do zlatova.
Pak vložte osmažený česnek a zalijte vínem.
Za stálého míchání chvilku povařte, aby omáčka zhoustla.
Hotovou omáčku přilijte na pečící kuře a duste cca 30 minut.
Podává se s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat