Recept pro všechny, kteří milují chuť zelí, ale klasické kyselé zelí jíst nemohou.
Rychlý recept.
1-2 cibule (podle množství cukety)
cuketa (záleží kolik zelí chcete dělat)
olej
Hraška nebo lahůdkové droždí na dochucení a zahuštění
Na dochucení - sůl, cukr (nemusí být), drcený kmín (nemusí být), pepř, ocet nebo umeocet podle chuti
Cibuli nakrájejte na jemno a orestujte (doporučuji tento základ osolit).
Cuketu nastrouháme na hrubo (malé i se slupkou, velké oloupejte), přidejte k cibuli - chvilku nechte restovat a podlijte trochou vody. Cuketa se krátce dusí. Přidáme ocet a dochutíme.
Ihned přidáváme Hrašku nebo lahůdkové droždí. Dobře zamícháme a hlídáme, aby se nepřipálilo a zároveň nerozvařilo.
Je tohoto za pár minut.
Používáme všude tam, kde se hodí klasické zelí.
A pokud jste na tom jako já a milujete tuto chuť, tak je výborné samotné - teplé i studené :-D
Žádné komentáře:
Okomentovat