100 g neloupaných mandlí
2 lžíce slunečnicového oleje na smažení a pečení
1 velká cibule
2 stroužky česneku
50 g sezamového semínka
200 g uzeného tofu
3 lžíce rajského protlaku
jarní bylinky (nebo petrželka, pažitka)
2 lžíce tamari
2 lžíce umeocta
Lžíce namočte do vody a nechte přes noc stát!!!!!!!
Druhý den vodu slijte. (můžete oloupat, pokud nemáte rádi hořkost slupky)
Na oleji osmažte cibuli, poté přidejte česnek a nechte jej rozvonět.
Umelte sezamové semínko, tofu nakrájejte na kostičky.
Do mixéru vložte namočené mandle, sezam, tofu, cibuli s česnekem, rajský protlak, misku jarních bylinek, tamari a umeocet.
Rozmixujte dohladka. Pokud je směs příliš tuhá a suchá, můžete přidat trochu studené vody.
Zdroj: Dobroty od CountryLife
Žádné komentáře:
Okomentovat