čtvrtek 17. dubna 2014

Cibulové máslo

130g másla
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce kmínu (může být i drcený)
1 lžíce koriandru (může být i mletý)
špetka chilli (lze vynechat)
tymián
sůl

Máslo necháme změknout.

Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a najemno nasekáme.

Na pánvi na sucho opražíme kmín a koriandr (po chvilce přidáme chilli a prohřejeme).

Směs praženého koření pokud není předem namleté pomeleme v mlýnku na koření nebo utlučeme v hmoždíři.

Změklé máslo rozmělníme v misce vidličkou a vmícháme do něj nasekanou cibuli, česnek a směs koření.
Podle chuti osolíme, důkladně promícháme. Přidáme trochu tymiánu a necháme v ledničce ztuhnout.

Podáváme ke grilovaným bramborám, zelenině nebo masu.

Žádné komentáře: