středa 12. března 2014

Pohankové placičky

4 porce
200g pohankové lámanky
2 lžičky mořské soli
4 stroužky drceného česneku (dávala jsem více:-))
2 lžičky majoránky
2 vejce
pepř na dochucení
celozrnná mouka na zahuštění (výborná je i domácí strouhanka)

Pohanku propláchneme vodou a slijeme.
Zalijeme ji 0,5 litrem horké vody, 5 minut povaříme a pak ji necháme pod pokličkou 20 minut dojít.

Až nám uvařená lámanka trochu vystydne, vmícháme do ní vejce a česnek, dochutíme majoránkou a solí.
Z kaše tvoříme placičky  - dávala jsem rovnou na pánev, podobně jako bramboráky (v případě potřeby můžeme zahustit), které pečeme na pánvi s námi používaným tukem (pečeno na rýžovém nebo olivovém oleji). Pečeme dozlatova.

Podáváme buď se salátem nebo jsou výborné i jako příloha k polévce či pečenému masu. Výborné jsou se zakysaným zelím. Záleží co Vám chutná. '
Můj syn (3,5 roku) je baští samotné zakápnuté (lehce) kečupem.

Dobrou chuť

(zdroj Pravý domácí časopis 2/2014 - text upraven a doplněn o vlastní zkušenosti)

Žádné komentáře: