Těsto:
35 dkg hl. mouky, špetka soli
3 žloutky
1,5 dcl mléka
8 dkg rozpuštěného másla
5 dkg práškového cukru
2 dkg droždí
Drobenka:
10 dkg hrubé mouky,
8 dkg cukru krystal,
8 dkg měkkého másla
- zaděláme těsto (zvlášť kvásek - droždí, cukr, vlažné mléko)
- těsto posypa hl. moukou a nechat cca hodinu kynout
- na pečící papír těsto "roztaháme", aby byly okrajky
- poklademe ovoce, pocukrujeme vanilkovým cukrem
- posypeme drobenkou (rozmačkáme 10 dkg hrubé mouky, 8 dkg cukru krystal, 8 dkg měkkého másla)
- pečeme při 180°C cca 1/2 hodiny
- teplé zalijeme šlehačkou, pocukrujeme
Tak ať se povede!
Žádné komentáře:
Okomentovat